Refinansiering uten sikkerhet i bolig opptil 800 000 kroner med effektiv rente fra 6,9 %

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 10 år, kostnad kr 111 758 totalt kr 261 758.

Få bedre oversikt over din økonomi ved å refinansiere smålån. Du kan spare opptil 50 - 60 % lavere rente i forhold til kredittkort, og 30 til 40 % i forbrukslån.

Derfor kan refinansiering uten sikkerhet være et verktøy til å enten bli raskere kvitt gjeld, eller redusere månedlige utgifter.

Du kan bli kvitt dyre smålån og refinansiere gjeld i løpet av få minutter dersom du finner en bank som er villig til å hjelpe deg.
Hva er refinansiering uten sikkerhet?
Refinansiering av gjeld betyr at du søker om et tilbud om å enten få bedre rente på ditt eksisterende lån, eller å søke om et større lån for å dekke flere smålån.

Lån uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å spille pant i bolig eller bil for å få lånet. Når du får et tilbud om å refinansiere lån, er det den nye banken som betale all gammel gjeld, og samler alt på samme regning.

Fordelen er at du får lavere rente og bedre betingelser på lånene, og det er helt kostnadsfritt å søke om refinansiering.

Den enkleste metoden er å benytte deg av en låneagent som samarbeider med flere banker. Årsaken til dette er at du slipper å bruke så mye tid på innhente tilbud. Vi skal forklare prosessen til deg nedenfor med fire enkle trinn.

Trinn 1: Få oversikt over alle lån du ønsker å refinansiere

Har du kun ett par lån går det som regel raskt å regne ut den totale summen. Men sliter du med å få oversikt over alle penger du skylder, bør du besøke Gjeldsregisteret i Norge. Da kan du logge deg inn med BankID og få oversikt over gjelden din på få minutter. 

Steg 3: Send inn en søknad

Klikk på lenken "Søk refinansiering på Axo Finans" øverst på denne nettsidene for å gå direkte til søknadsskjemaet. Der skriver du inn ønsket lånebeløp og antall år du trenger for å nedbetale lånet. Deretter fyller du ut personlige opplysninger om deg selv. Men husk å legg ved et notat om hvor mye du skylder andre banker i søknaden, slik at bankene skjønner at dette dreier seg om refinansiering. 

Trinn 2: Oppsummer alle inntekter du har i året

Alle slags inntekter du har teller positivt i din lånesøknad. Er derimot inntekten din over 5 ganger lavere enn ønsket lånebeløp, blir det strakts vanskeligere å få innvilget refinansiering. Regn ut alle faste inntekter og bidrag du får, og eventuelt vurder om du trenger en medlåntaker. 

Steg 4: Velg det beste tilbudet

Etter at du har sendt inn søknaden får du kanskje tilbud fra flere banker. Det er viktig at du sammenligner hva du skal betale per måned i forhold til det du betaler i dag. velg den banken som gir deg lavest effektiv rente, og deretter signerer du lånesøknaden elektronisk på nettet. 
Koster det noe å søke om refinansiering?
Det er ikke noe kostnader forbundet med å sende en søknad om refinansiering. Du trenger verken å betale for tjenesten eller å sammenligne tilbudene du får inn.

Men lånet du velger har som oftest et etableringsgebyr. Dette gebyret blir som regel innbakt i den effektive renten på lånet ditt. Etableringsgebyr kan på nye lån er som regel fra 450,- til 1990,- avhengig av hvor mye du skal låne.
01

Mer penger til overs

Du kan få lengre nedbetalingstid og bruke mindre penger på renter og gebyrer.

02

Blir raskere gjeldsfri

Andre velger heller å betale like mye som de gjør i dag, og heller bli kvitt gjelden fortere. 

03

Oversiktlig økonomi

Du slipper mange forskjellige regninger å betale hver måned. Alt blir samlet på en oversiktlig faktura. 

04

Lavere nominell rente

Rentenivået på større forbrukslån er som regel mye lavere enn et mange små lån. 

05

Bedre kredittscore

Å ha mange små lån på seg er ikke bra for din kredittscore, og kan hindre deg å få andre typer lån som boliglån eller billån. 

Søk lån hos Norges mest kjente banker innen refinansiering av lån
Axo Finans samarbeider med 24 forskjellige banker, og 20 av dem er eksperter på refinansiering uten sikkerhet i bolig.

Det eneste du trenger å gjøre er å bruke 15 minutter på å sende en søknad, deretter kan du velge det beste tilbudet for deg.

Du kan refinansiere lån fra 10 000 til 800 000 kroner, og det er mange som får innvilget et lån på dagen.

Får du ikke et tilbud, eller er ikke fornøyd med dem, kan du avslutte prosessen uten at det påfaller noe som helst kostnader du må betale for tjenesten.
Hvilke dokumenter trenger du for å søke om refinansiering?
Du er nødt til å laste ned siste års skattemelding fra Altinn og de tre siste lønnsslippene dine fra jobben. Disse trenger du ikke å sende inn med en gang når du søker, men disse skal vedlegges låneavtalen når denne skal signeres.

Årsaken er at banker er pålagt å innhente denne informasjonen før de kan utbetale pengene til deg, elelr bandre banker du skylder penger.

Du vil også trenge BankID for å signere lånedokumentene som du får tilsendt elektronisk.
Er det vanskelig å få refinansiert forbrukslån?
Det kan være utfordrende å få refinansiert forbrukslån dersom du har veldig mange lån og kredittkort du trenger å refinansiere.

Hver enkelt av disse skal ha pengene sine tilbake, så det er viktig å være nøye om hvor mye du søker om i refinansiering.

Har du for eksempel 100 000 kroner i lån fordelt over 4 banker, må du finne ut av hvor mye du skylder til hver bank for å sikre at korrekte beløp blir tilbakebetalt.

Heldigvis er dette enklere i dag med Gjeldsregisteret. Der finner du oppdatert informasjon om hvor mye gjeld du har til forskjellige banker til enhver tid.
Betalingsanmerkning kan ha betydning for om du får lån eller ikke
Det er flere forhold som kan påvirke om du får innvilget refinansiering.

For eksempel har en betalingsanmerkning mye å si for sjansene dine. Har du små betalingsanmerkninger i dag, anbefaler vi at du fjerner disse først før du prøver å samle smålån.

Det er fortsatt mulig å få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkninger dersom det er snakk om mye penger som du skylder til kreditorer, men dette er dessverre ikke mulig uten sikkerhet.
Alternativer til refinansieringslån uten sikkerhet
Dersom du ikke har muligheten til å låne penger uten sikkerhet, kan det være betalingsanmerkninger som ødelegger for deg.

Men det kan fortsatt være muligheter å søke om å få refinansiering med sikkerhet i bolig.

Prosessen tar litt lengre tid, men er en god mulighet på å få samlet forbrukslån og kredittkort sammen med boliglån.
Ønsker du å refinansiere?
Det eneste du trenger er å finne frem siste års skattemelding og dine 3 siste lønnslipper.

Dette er de neste papirene du trenger for å søke om refinansiering uten å stille sikkerhet i eiendom.

Lønnsslippene får du sikkert elektronisk, og skattemeldingen din finner du på Altinn.no. Så hva venter du på? bruk 15 til 30 minutter nå på å rydde opp i økonomien din.

Nyttige artikler som er relatert til refinansiering av lån uten sikkerhet.