Les gjennom vanlige spørsmål før du søker om lån for å vite mer om hvordan prosessen foregår.

Hva koster lånet?

Et forbrukslån koster som regel 990 til 1990 kroner i etableringsgebyr. Dette gebyret blir som regel lagt til den effektive renten på lånet, slik at du betaler det delvis gjennom hele låneperioden. På refinansiering av forbrukslån er det ofte fritatt etableringsgebyr.

Kan jeg få forbrukslån på timen?

Uansett hvilken bank du søker til er ikke dette mulig. Årsaken er at det tar som regel litt tid før lånedokumenter er på plass. Som regel tar det 3 - 5 timer før du begynner å få svar fra bankene om du får innvilget lån eller ikke. 

Kan jeg signere forbrukslån med Bankid?

Ja, alle forbruksbanker støtter BankID i Norge. Dette betyr at du ikke trenger å vente på postgangen for å signere avtalen. Du får lånedokumenter tilsendt elektronisk og kan signere med BankID på enten brikke eller mobil. 

Hvor kan jeg søke om forbrukslån online?

Det enkleste alternativet er å søke gjennom lånemeglere som Axo Finans. Årsaken til dette er at du får sendt søknaden din til flere banker samtidig, og sparer deg for mye tid på å innhente tilbud fra forskjellige banker. 

Hvor kan jeg få forbrukslån uten sikkerhet på dagen?

Du kan få svar på søknaden din i løpet av dagen, men det er ikke sikkert at lånet kan overføres samme dag. Søker du derimot veldig tidlig på dagen kl.09.00 og får tilbud i løpet av ett par timer, er det ikke noe i veien for at pengene kan være på bok samme dag om banken greier å sende ut pengene i tide. Men baser deg på at det kan ta 24 timer eller mer. 

Hva er beste metode for å få forbrukslån på dagen med lav rente?

Den beste metoden er å søke gjennom en låneformidler som Axo Finans, slik at du kan sammenligne flere tilbud du får inn. Da vil bankene konkurrere om deg som kunde, og dermed være litt mer fleksibel og gi lavere rente. 

Hvorfor er forbrukslån dyrt?

Årsaken er at bankene tar ikke sikkerhet, og dermed innebærer dette større risiko for at de ikke får pengene dine tilbake. Derfor tar de en høyere rente enn for eksempel boliglån eller billån for å kunne dekke opp eventuell tap om enkelte misligholder lånene sine. 

Hvilke forbrukslån vilkår bør jeg kjenne til?

  • Forbruksbanker innvilget sjeldent forbrukslån til personer under 20 år
  • Som regel kreves det en fast inntekt over 200 000 kroner per år
  • Personer som søker kan ikke ha mer enn 5 ganger inntekten i gjeld fra før
  • Søkere må være norske statsborgere og ha et norsk fødselsnummer
  • Det er ikke mulig å få forbrukslån dersom du har inkassosaker eller betalingsanmerkninger
Dette er de 5 viktigste vilkårene for forbrukslån hos de fleste forbruksbanker. Selv om loven sier at personer over 18 år kan søke om forbrukslån, setter bankene sine egne vilkår på alder og minsteinntekt.

Hvor kan jeg søke refinansiering av forbrukslån og kredittkortgjeld?

Du kan søke om refinansiering av alle kreditter du har fra før for å få bedre rentebetingelser. Prosessen er den samme som om du søker et nytt lån, bortsett fra at du må oppgi hvilke banker som skal tilbakebetales.