Søk om lån med sikkerhet i bolig

Priseksempel: total lånebeløp inklusive boliglån på 2.000.000 kroner over 25 år blir 15 627 kroner per måned med en effetkiv rente på 8,46 %. Totalt 4.694.053 kroner 

Hva er refinansiering med sikkerhet?
Refinansiering med sikkerhet betyr at du stiller en eiendel i pant som en garanti for at du tilbakebetaler lånet til banken.

Denne garantien betyr at banken kan eventuelt selge eiendelen med pant på tvangssalg dersom du ikke betaler tilbake lånet, uten rettslige inngrep.

Typiske eiendeler som kan stille til pant for lån er bolig, bil og båt, altså store verdifulle eiendeler.

Smykker og andre verdigjenstander kan også pantsettes for å få lån, men dette er ikke så veldig utbredt i Norge.

Den enkleste metoden er å benytte deg av en låneformidler som Axo Finans. Da blir søknaden din sendt til flere banker samtidig, slik at du kan sammenligne renter og betingelser mye enklere. I tillegg er det ikke alle banker som aksepterer å samle forbrukslån eller kredittkort sammen med boliglånet. Her vet du at bankene som Axo Finans samarbeider med er eksperter på dette området. Slik søker du:

Steg 1: Gå til Axo Finans sine hjemmesider

Klikk på lenken "Søk gratis på Axo Finans" ovenfor å gå direkte til søknadskjemaet for refinansiering.

Steg 2: Få oversikt over din totale gjeld

Søk om et samlet beløp med boliglån, forbrukslån og kredittkortgjeld som du ønsker å slå sammen til ett lån.

Steg 3: Sammenlign tilbud du får inn

Bruk tid på å sammenligne rente og gebyrer du må betale til de forskjellige bankene, og velg tilbudet som er billigst for deg.

Hva koster det å refinansiere med sikkerhet i bolig?
Låner du 500.000 kroner og slår dette sammen med et boliglån på 1.000.000 kroner, vil dette koste deg 11.734 kroner per måned med en effektiv rente på 8,47 % over 25 år nedbetaling.

Dette er en gjennomsnittlig effektiv rente fra de fleste banker som jobber med refinansiering med sikkerhet.

Derimot kan renten være både lavere eller høyere basert på din kredittsjekk.

For å få det bete rentetilbudet, er det bestandig lurt å søke til flere banker samtidig slik at de konkurrerer om å gi deg den beste renten på lånet ditt.

Det er flere krav du må oppfylle for å kunne låne mer penger på boligen din. Her er noen av de vanligste kriteriene som må oppfylles:

1

Ikke har mer lån enn 85 % av boligverdien

Det er veldig få banker som kan hjelpe deg dersom du ikke har nok sikkerhet å stille for lånet. Bankene i Norge krever som regel at du ikke er belånt med enn 60 til 85 % av boligens verdi. Den totale lånesummen må heller ikke overskride denne grensen.

2

Våre norsk statsborger med dokumentert inntekt

For å søke om hvilket som helst lån, er du nødt til å være norsk statsborger. I tillegg bør du ha dokumentert inntekt og skattet til Norge de 3 siste årene.

3

Et ønske om å rydde opp i økonomien din

Det er enten alt eller ingenting. Skal du samle lånene dine, så må du slå sammen alle for å kunne gjøre en avtale- spesielt hvis du har betalingsanmerkninger fra før. Det er viktig at du er ærlig om alle dine lån og skyldige penger på søknaden.

Her finner du nyttige artikler som er relatert til å refinansiere lån med sikkerhet i boligen.

Hvor lønnsomt er det å refinansiere?

Dersom du har sikkerhet i bolig, så kan du redusere renteutgiftene dine med mer enn 60 % dersom du refinansierer med sikkerhet i bolig. Den gjennomsnittlige renten i Norge på boliglån er på 5,8 % i følge Renteradar, mens forbrukslån ligger på over 13 %. Rentekostnadene dine vil altså blir dramatisk redusert. 

Er det vanskelig å refinansiere?

Dersom du søker gjennom en låneformidler, tar det som regel ikke mer enn 30 minutter for å sende inn en søknad. Dokumenter du trenger er som regel siste års skattemelding og dine 3 siste lønnsslipper. I tillegg kan det være lurt å ha en oppdatert verdivurdering av boligen dersom banken ikke får stipulert boligverdien på egen hånd. 

Hva er kostnadene for å refinansiere?

Du betaler kun om du akseptere lånet. Etableringsgebyr ligger som regel på rundt 600 til 2000 kroner avhengig av hvor mye du ønsker å låne/refinansiere. Dette etableringsgebyret blir bakt inn in den effektive renten på lånet.  Selv søknaden og å akseptere en låneavtale koster ingenting ekstra når du søker gjennom Axo Finans eller andre låneformidlere i Norge. 

Hvor mange lån kan jeg refinansiere?

Det er ingen begrensing på hvor mange lån, men det er en begrensing på hvor mye sikkerhet du har i bolig. Dersom du har mer lån enn 85 % av boligens verdi, kan du ikke refinansiere all gjeld. Årsaken er at bankene er lovpålagt å ha minst 15 % sikkerhet i boligverdien dersom du ønsker å slå sammen flere lån.