Jan Kenneth Hansen
09 Oct
09Oct

Skrevet av: Jan Kenneth Hansen

Sitter du med ett (eller flere) forbrukslån i dag er det all grunn til å sjekke renten på lånet. Har du hatt god betalingshistorikk det siste året og har kanskje fått høyere inntekter, kan dette påvirke rentenivået du får på lånet ditt. Her skal vi gå gjennom flere årsaker: 

→Sjekk hvor mye du kan spare på Axo Finans→

1. Inntekten din har steget fra året før

På forbrukslån er det kun en ting som bankene stiller som sikkerhet i at du betaler tilbake lånet - inntekten din. Dess mindre du tjener, dess mer risiko utgjør du for banken. Fikk du noen tusenlapper mer i inntekt i fjor så er det all grunn til å sjekke om det er mulig å få et bedre tilbud. 

2. Du har mindre gjeld enn i fjor

Det kan være andre lånetyper du har som også påvirker hvor mye du betaler på forbrukslån. or eksempel billån, boliglån og studielån. Alt dette betaler du ned hver eneste måned, og dermed betyr dette at d har mindre gjeld enn året før. I og med at du har mindre betalingsforpliktelser enn året før, anser bankene dette som positivt og kan gi bedre rente. 

3. Du er 1 år eldre 

Alder kan også påvirke hvor mye lån du får og hvor høy rente du betaler. Enkelte forbruksbanker har en aldersgrense fra 25 år og oppover. Er det slik at du tok opp et lån før du fylte 25 år, er det all grunn til å ta en ny vurdering på lånet. 

4. Lavere bokostnader fordi du har flyttet

Når du søker om forbrukslån blir du ofte bedt om å skrive hvor store utgifter du har på bolig per måned. Er det slik at du har flyttet til en annen bolig med mindre leiekostnader/lavere låneutgifter, kan dette ha en positiv innvirkning på hvor mye rente du skal betale på lånet. 

Hvordan går du frem med å sjekke lånet?

Den enkleste måten er å bruke en låneagent som Axo Finans for å sjekke tilbud fra bankene. Ettersom du sender 1 søknad til 24 banker samtidig, har du en mye større forutsetning for å få redusert renten på lånet ditt. Årsaken er at bankene vet hvor søknaden sendes fra, og de har 23 andre konkurrenter som gjerne vil ha de som kunde (hvis du er en god betaler).

I tillegg er det mye mer praktisk å bruke en slik løsning fremfor å ta direkte kontakt med flere banker samtidig. For det første tar det lengre tid, og for det andre blir du bombardert med telefoner fra bankene du har kontaktet. 

På Axo Finans får du både en enklere løsning for å spare tid, og i tillegg kan ikke bankene ta direkte kontakt med deg. Du får en egen logging hvor du ser tilbudene fra bankene, og velger selv hvilken bank du ønsker tilbud fra. 

Hvordan bytter jeg bank på forbrukslån?

Du har helt sikkert et kontonummer som du betaler til hver måned. Dette kontonummeret oppgir du til den nye bankene din, og sørger for at du gir dem korrekt beløp å tilbakebetale. Dermed slipper du å gjøre opp med banken selv, da din nye bank ordner alt for deg. 

Koster det noe å refinansiere lån?

Kostnaden er innbakt i lånet. Som regel så er det et etableringsgebyr fra mange banker, men i enkelte tilfeller så dropper de dette ved refinansiering. Etableringsgebyret fra bankene varierer fra 990,- til 1990,- kroner. Men det du må se på er totalen

  • Hvor høy er en effektive renten?
  • Hvor mye skal du betale per måned?
  • Hvor lang løpetid er det på lånet?

Om den nye låneavtalen tikker av disse tre boksene og gir deg lavere rente, lavere eller lik nedbetalingstid, lavere månedlige kostnader, da er det all grunn til å akseptere avtalen. Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.