Jan Kenneth Hansen
20 Jan
20Jan

Skal du samle forbrukslån sammen med ditt boliglån, må du ta kontakt med din nåværende bank for å refinansiere lånet. Men ikke alle banker er villig til dette.

Vi skal se nærmere på hvilke banker i Norge som er eksperter på dette området, og er mer villig til å hjelpe deg dersom du ønsker å få forbrukslånene dine inn i boliglånet.

Du kan søke om refinansiering med sikkerhet til alle disse bankene på Axo Finans, slik at det blir enklere for deg å sammenligne tilbudene du får inn. 

Bankene som spesialiserer seg på å samle forbrukslån i boliglån

Instabank - Denne banken tilbyr refinansiering med sikkerhet opptil 10 millioner kroner. De fleste har nok ikke så mye forbruksgjeld. Men tilbudet gjelder å få samlet alle dine lån, både bolig-, bil- og forbrukslån samt kredittkort.

Mybank - De er spesialister på å refinansiere lån med betalingsanmerkninger dersom forbrukslånene dine allerede har gått til inkasso. Rentenivået på slike lån er derimot noe høyere enn vanlige refinansierte boliglån. 

Kraft Bank - De tilbyr også en komplett samlet løsning på alle dine lån med sikkerhet i boligen din. I søknaden sender du totalbeløpet, og i tillegg et estimat om hvor høy verdi du har på boligen din, så får du ganske raskt svar fra dem. 

Må du skifte bank for å samle forbrukslån sammen med boliglånet?

Nei, du trenger nødvendigvis ikke å skifte bank dersom din nåværende bank er villig til å hjelpe deg med å samle gjelden din. Men dette kommer litt an på hvor mye sikkerhet du kan stille. 

Hvis totalbeløpet med boliglån og forbrukslån overstiger 85 % av boligens verdi, har du som regel ikke rett til å refinansiere forbrukslån. Enkelte banker setter også en grense opptil 60 % av boligens verdi. 

Får du avslag på din nåværende bank, er det en fordel å prøve bankene som er nevnt ovenfor. Men kriteriet er at du er nødt til å samle all gjeld i ett lån for å benytte deg av disse bankene. Dette inkluderer: 

 • Boliglån
 • Billån
 • Forbrukslån
 • kredittkort
 • Kredittlån

I tillegg kreves det en større gjennomgang av økonomien din, for eksempel å kunne samle alle forbrukslån og kredittkort i ett samlet lån. Mange krever en ny takst på boligen dersom du har veldig lite sikkerhet å stille i tillegg til boliglånet du har fra før. 

Hvem passer denne løsningen best for?

Å samle forbrukslån inn i boliglånet passer best for personer som har:

 • Lav gjeld på boligen fra før
 • Inkassokrav som hindrer deg i å få et nytt lån
 • God tid til å vente på at søknaden blir behandlet
 • Varierende inntekter

Alternative løsninger til å få forbrukslånene i boliglånet

Dersom du ikke har betalingsanmerkninger på dine forbrukslån eller kredittkort fra før og trenger en rask løsning, kan refinansiering uten sikkerhet være et bedre alternativ. 

Du kan få ganske god rente dersom du gjør dette på riktig måte, og det tar som regel ikke flere dager før du får hjelp med refinansiering. 

Slik går du frem for å samle dine forbrukslån: 

 • Sjekk hvor mye gjeld du har totalt og hvor mye du betaler per måned til hver enkelt bank
 • Søk om et samlet beløp på Axo Finans for refinansiering uten sikkerhet
 • Skriv inn ønsket å lånebeløp og kontaktinformasjon i lånesøknaden
 • Ta en rask og gratis kredittsjekk gjennom Axo Finans
 • Sjekk innboksen din jevnlig for svar fra de forskjellige bankene de samarbeider med

Fordelen med å bruke låneformidler som Axo Finans, er at du sparer mye tid på å sende søknader. Det tar deg ikke mer enn 15 minutter, så er søknaden din klar til å sendes til 20+ banker samtidig. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.