Jan Kenneth Hansen
30 Nov
30Nov

Skrevet av: Jan Kenneth Hansen

Du kan søke til 16 forskjellige banker samtidig for å redusere dine kostnader ved å samle alle dine lån uten sikkerhet. Har du for eksempel flere kredittkort du betaler på, eller forbrukslån i forskjellige banker, kan alle disse lånene slås sammen til ett lån. Nedenfor ser du en liste over 16 av 24 banker som Axo Finans samarbeider med som kan hjelpe deg med å samle alle lånene dine.

Banker som hjelper deg å samle lån uten sikkerhet

 1. Bank Norwegian
 2. Santander Consumer Bank
 3. Morrow Bank
 4. Nordax Bank
 5. Nordea
 6. TF Bank
 7. AVIDA
 8. Lea Bank
 9. Instabank
 10. Express Bank
 11. MyBank
 12. Thorn Privat Finans
 13. Aprila
 14. Northmill Bank
 15. Facit Bank
 16. Eika

Slik samler du alle dine lån uten sikkerhet

Fordelen med å bruke lånemeglere som Axo Finans er at du slipper å søke til hver enkelt bank separat. På denne måten kan du søke på 16 forskjellige banker i løpet av 30 minutter, og få tilbud fra flere banker. Her er prosessen for å søke om å samle dine lån: 

1. Gå til Axo Finans og bruke søknadsskjemaet på nettsiden og velg "refinansiering"

2. Skriv inn opplysninger om deg selv og hvor mye du ønsker å låne

3. Ta en kredittsjekk ved å skrive inn ditt personnummer

Når du er ferdig med søknaden så får du tatt inn tilbud på Axo Finans egen plattform. Her kan du sammenligne renter og andre betingelser på lånene enkelt i fred og ro. Du blir ikke maset ned på å akseptere et tilbud. 

Når du har valgt tilbudet som passer best for deg, kan du velge å motta låneavtale fra denne banken. Deretter signerer du lånepapirene med BankID, og pengene blir overført direkte til din bankkonto. Du kan også velge at banken gjør opp for alle dine lån. 

På denne måten slipper du selv å sende pengene til hver enkelt bank du skylder penger. 

Hvor mye lån uten sikkerhet kan jeg samle?

Avhengig av hvilken bank du får tilbud fra, kan du søke om å samle 500 000 til 800 000 kroner. Men dette kommer an på hvor mye inntekt du har, og at du ikke har betalingsanmerkninger fra før. Totalt kan du ikke låne mer enn 5 ganger inntekten din, og i tillegg vil banken beregne et grunnlag for livsopphold som blir trukket fra inntektsgrunnlaget ditt. 

Dette grunnlaget for livsopphold er penger banken mener du må ha til mat, klær og andre hverdagslige ting alle trenger. I tillegg blir det også beregnet i forhold til hvor mye gjeld du har fra før, og i tillegg faste månedlige kostnader du har på bolig. 

Er det gratis å søke om å samle lån uten sikkerhet?

Det er helt gratis og uforpliktende å søke om å samle dine lån. Det er ikke før du velger en bank å samarbeide med at du må begynne å betale på lånet. Husk at enkelte banker kan kreve et etableringsgebyr på lånet. 

Men dette gebyret blir som regel innbakt i den effektive renten. Et etableringsgebyr kan variere fra 500 og opp til 1990 kroner hos forskjellige banker. Dette dekker administrasjonskostnadene for etablering av nye lån. 

Jobber ikke Axo Finans med 24 banker som kan samle lån?

Det stemmer at Axo Finans samarbeider med 24 forskjellige banker. Men ikke alle disse har samlet lån uten sikkerhet. Enkelte samlet også lån som krever sikkerhet i bolig. Dette gjelder blant annet Svea Bank, Nystartslånet og Kraft Bank. 

I tillegg samarbeider de med Ferratum som gir flexikreditt på små lån, men de jobber ikke med refinansiering. De 16 bankene i listen ovenfor er de som sannsynligvis kommer til å sende deg et tilbud når du søker på plattformen. 

Hva er fordelene med å samle lån uten sikkerhet?

Her er alle fordeler ved å samle dyre lån til ett stort lån: 

 • Som regel får du mye lavere rente på ett stort lån kontra mange smålån
 • Det blir enklere for deg å få oversikt over alle dine gjeldskostnader per måned
 • Trenger du å gjøre endringer på lånene er det mye enklere å forholde seg til en bank
 • Du betaler kun termingebyrer til en bank, som som tilsvarer rundt 45 kroner per termin hos de fleste banker
 • Samler du et lån på 100 000 kroner og nedbetaler på 5 år, er det ikke umulig å spare opptil 10 000 kroner på renteutgifter på lånet

Kan jeg få avslag på å samle mine lån uten sikkerhet?

Det er i enkelte tilfeller at du kan få avslag på å samle lån. Dette kan for eksempel være: 

 • At du har for lav inntekt, og derfor er det ikke forsvarlig at du får låne pengene
 • Enkelte lån har gått til inkasso, og da får du ikke lån uten sikkerhet
 • Du har for lite inntekt historikk eller for lav alder til å låne ett stort beløp
 • Lånet tilsvarer mer enn 5 ganger inntekten din

Kan jeg samle lån uten sikkerhet og låne mer?

Dersom du har høy nok inntekt er det som regel ikke et problem å søke om ekstra penger i tillegg til å samle lånene du har fra før. Da søker du på samme måte ved å velge refinansiering. Men du er nødt til å kalkulere først hvor mye du skylder til de forskjellige bankene, og deretter legge til lånebeløpet du ønsker ekstra. For å sjekke hvor mye du har i gjeld til forskjellige banker, kan du bruke gjeldsregisteret i Norge. Deretter følger du prosedyren ovenfor for å søke gjennom Axo Finans. 

Kan jeg samle flere typer lån?

Det som er lønnsomt å samle er forbrukslån og kredittkort. Det er for eksempel ikke lurt å samle billån eller studielån i et lån uten sikkerhet. Årsaken er at slike lån har gunstigere rente og betingelser. Spesielt studielån hvor du kan få ekstra gode betingelser på avdrag, og slippe å betale på gjelden så lenge du går på skole. Billån har som regel en rente på rundt 7 % i Norge, mens forbrukslån ligger i snitt på over 13 %. Da sier det seg selv at det er bedre å nedbetale på et billån og ikke samle dette med andre typer kreditter med høy rente. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.