Jan Kenneth Hansen
29 Jan
29Jan

Her kan du samle lån et sted for å redusere utgifter du har på lån og gebyrer per måned opptil 800 000 kroner. Men hva er fordelene med å samle lånene dine, og hvor mye kan du spare på dette?

Vi har nylig utviklet en kalkulator for samlelån hvor du kan se tydelig hvor mye du sparer. Har du for eksempel 2 kredittkort og 3 forskjellige forbrukslån du betaler på, kan du spare over 16 000 kroner i renter og gebyrer hvert år dersom gjelden er på rundt 100 000 kroner. 

Hvor samler du lånene når du bruker Axo Finans?

Du kan samle lån hos Santander, Morrow Bank, Bank Norwegian og mange andre kjente banker i Norge. Men hovedpoenget med å bruke Axo Finans, er at det hjelper deg med å samle inn tilbud på en og samme plattform. Fordelen med dette er at bankene konkurrerer om deg, og er ofte mer villig til å gi en god rente når de vet at det er flere banker som vil ha deg som kunde. 

Ut i fra vår vurdering er det totalt 11 fordeler med å refinansiere alle dine lån og slå dem sammen på samme regning hver måned. 

1. Du kan bli raskere gjeldsfri ved å betale mer på selve lånet enn renter og gebyrer.

For å betale ned gjelden raskere, bør du betale mer enn det som er minimumskravet og rette ekstra penger mot selve hovedlånet i stedet for bare rentene. Ved å fokusere på å redusere hovedlånet raskere, blir det totale lånebeløpet mindre over tid, fordi du betaler mindre i renter. Dette gjør at du kan bli kvitt gjelden din tidligere, og gir deg økonomisk frihet raskere.

2. Månedlige utgifter blir redusert dersom du fortsetter med den samme nedbetalingstiden som du har nå. 

Ved å opprettholde den eksisterende nedbetalingstiden kan månedlige utgifter reduseres. Å holde nedbetalingstiden konstant mens du betaler ekstra på hovedstolen, senker den gjennomsnittlige månedlige rentebelastningen. Dette gir økonomisk letthet uten å forlenge låneperioden.

3. Økonomien blir mer oversiktlig på grunn av at du får alle lånene dine samlet på én og samme regning.

Ved å konsolidere alle lån på én regning blir økonomien mer oversiktlig. Denne tilnærmingen forenkler budsjettering og gir tydeligere innsikt, da du kun har én samlet betaling å forholde deg til. Dette reduserer risikoen for forglemmelser og gjør det lettere å administrere økonomien, samtidig som det gir bedre kontroll over gjeldssituasjonen.

4. Du får en bedre kredittscore på grunn av at du har en mer oversiktlig økonomi, og ikke utgjør en like stor risiko for utlånene dersom du trenger andre typer lån i fremtiden. 

En mer oversiktlig økonomi ved å konsolidere gjeld kan føre til en forbedret kredittscore. Dette skyldes lavere risiko for feilbetaling eller oversiktstap. En solid økonomisk situasjon gjør deg mer pålitelig for utlån, øker kredittverdigheten og forbedrer sjansene for gunstige vilkår hvis du søker andre typer lån i fremtiden.

5. Få bedre råd i hverdagen og kan spare opp penger til uforutsette utgifter slik at du ikke trenger å låne mer i fremtiden til forbruk.

Ved å følge en mer fornuftig økonomisk tilnærming får du bedre råd i hverdagen. Dette gjør det mulig å bygge opp sparekapital for uforutsette utgifter, reduserer behovet for fremtidige forbrukslån. Å ha en økonomisk buffer gir økonomisk trygghet og reduserer avhengigheten av lån for daglige utgifter.

6. Du reduserer stress knyttet til økonomiske bekymringer, og får en bedre selvfølelse og mer fokus på andre viktigere ting i hverdagen.

Ved å takle økonomiske bekymringer gjennom konsistent gjeldshåndtering reduserer du stress, styrker selvfølelsen og frigjør mentalt fokus for andre viktige aspekter av hverdagen. Økonomisk stabilitet gir rom for økt livskvalitet, da du kan unngå bekymringer knyttet til gjeld og rette oppmerksomheten mot personlige mål og trivsel.

7. Det blir mer penger til overs for å reise og oppleve nye ting når du ikke må betale alt du har til overs på regninger. 

Når du frigjør økonomiske ressurser ved å redusere gjeldsbyrden, får du mer penger tilgjengelig for å utforske og oppleve nye ting. Ved å unngå å kanalisere alt overskudd til regninger, åpner du opp muligheten for å investere i reiser og berikende opplevelser. Dette skaper rom for personlig vekst og gleden ved å utforske verden uten økonomiske begrensninger.

8. Pengene du sparer kan du sette i fond eller i aksjer for å tjene penger istedenfor å tape dem hver eneste måned. 

De pengene du sparer ved å redusere gjeld, kan investeres i fond eller aksjer for å generere avkastning i stedet for å tape dem hver måned. Dette gir muligheten til å bygge opp kapital over tid gjennom investeringer, øke økonomisk vekst og potensielt skape en mer solid økonomisk fremtid.

9. Du kan redusere risikoen for å få betalingsanmerkninger som kan hindre deg i å kjøpe alminnelige tjenester som mobilabonnement, forsikringer og strøm.

Ved å håndtere gjeld effektivt reduserer du risikoen for betalingsanmerkninger, som ellers kan hindre deg i å få vanlige tjenester som mobilabonnement, forsikringer og strøm. En stabil økonomisk situasjon sikrer positiv kreditthistorikk, og dermed opprettholder du tilgangen til nødvendige tjenester uten hindringer knyttet til dårlig betalingshistorikk.

10. Det er enklere å unngå en gjeldsspiral som bare øker og øker fordi du ikke har råd til å betale på alle lånene. 

Effektiv gjeldshåndtering gjør det enklere å unngå en gjeldsspiral som stadig øker, der du sliter med å betale på alle lånene. Ved å ha kontroll over gjelden reduseres risikoen for å havne i en uholdbar situasjon, og du kan bedre håndtere gjeldsforpliktelsene for å hindre ytterligere økning av økonomiske utfordringer.

11. Det er enkelt å søke om refinansiering og trenger ikke å bruke mer enn 15 minutter på dette for å få inn tilbud fra forskjellige banker. 

Refinansiering innebærer å erstatte eksisterende lån med et nytt lån, vanligvis med bedre betingelser. Denne setningen understreker at prosessen med å søke om refinansiering er ukomplisert og tidsbesparende. Det tar kun 15 minutter å få tilbud fra ulike banker, noe som gir en rask og effektiv måte å utforske mulighetene for å forbedre økonomien din gjennom refinansiering.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering

Er det også mulig å refinansiere med sikkerhet i bolig?

Ja, du kan også søke om refinansiering med sikkerhet dersom du har mindre boliglån enn 85 % av boligens verdi. 

Hvilke banker tilbyr å samle lån et sted?

Det er 24 banker i Norge som er eksperter på å samle lån uten sikkerhet. Alle disse bankene kan du søke til gjennom Axo Finans, Digifinans samlelån eller andre kjente låneformidlere i Norge. 

Hvor mye kan jeg spare på å samle mine lån?

Dette er avhengig av hvor mye penger du skylder, og hva slags lån du har. Her kan du finne en kalkulator som beregner både forbrukslån og kredittkort og se nøyaktig hvor mye du kan spare. 

Hvor lang tid tar det å samle forbrukslån?

Normalt tar det ikke mer enn 30 minutter å sende inn en søknad. Hvor lang tid det tar før du får innvilget lånet er avhengig av behandlingstiden hos hver enkelt bank.

Koster det noe å samle lån et sted?

Det kan være at banken krever et etableringsgebyr for lånet. Dette gebyret er typisk ikke høyere enn 1990 kroner, og bakes inn i den effektive renten du skal betale for lånet. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.