08 Dec
08Dec
SelskapsnavnSantander Consumer Bank AS
Effektiv rente Fra 8,70 % på forbrukslån
Fra 5,70 % på refinansiering
Etableringsgebyr295 - 995 kroner
NedbetalingstidInntil 15 år på refinansiering
Termingebyr30 kroner
LånetyperForbrukslån, refinansiering, billån, MC-lån, Båtlån
Trustpilot score 2 stjerner

Om selskapet Santander Consumer Bank AS

Santander Consumer Bank ble etablert i Norge i 2001, og står støtt som en del av Banco Santander, en av verdens største banker. Denne banken smelter sammen lokal forankring med global påvirkning.


Med et nært bånd til Norden teller Santander over 1200 dedikerte kolleger spredt i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Samtidig deler vi rammen med Banco Santander, en global finansgigant med over 200 000 ansatte og 150 millioner kunder verden over.


Hovedkontoret ligger på Lysaker i Oslo, med et ekstra kontor i Stavanger. Av de over 1200 ansatte i den nordiske organisasjonen, er rundt 600 lokalisert i Norge. Øvrige kontorer finnes i Stockholm, København og Helsinki.

Effektiv rente på forskjellige typer lån fra Santander

🚀 Forbrukslån

Santander tilbyr ganske beskjedne beløp i forhold til mange andre banker. mens Santander tilbyr opptil 400 000 i forbrukslån, er bransjestandarden 600 000 for flere år tilbake. Derimot er rentenivået ganske konkurransedyktig i forhold til mange banker. Du kan få en effektiv rente fra 8,70 % på nyetablerte lån, og du kan velge opptil 5 års nedbetaling. For å opprette et lån hos Santander tilkommer det et etableringsgebyr på 990,- som blir tillagt den effektive renten på lånet. 

💡 Refinansiering

Den effektive renten på å refinansiere lån via Santander starter på 5,70 %, og du kan maks refinansiere 400 000 kroner. Du kan få inntil 15 års nedbetaling på lånet dersom du oppfyller kriteriene for dette på kredittsjekken. Dessverre tilkommer det også 990,- kroner for etablering av lånet, mens enkelte banker avstår fra å legge til etableringsgebyrer på refinansiering. 

🚗  Grønt lån

Santander er mest kjent for gunstige billån i Norge. Renten er lav, og du trenger ikke å kjøpe kaskoforsikring på en bil som er verdt under 150 000 kroner for å få innvilget lånet. Derimot spretter den effektive renten opp fra 9,32 % til 18 % og oppover avhengig av hvor mye egenkapital du kan stille. Derfor kan det fort lønne seg å ta opp et forbrukslån i istedenfor dersom du ikke vil ha kaskoforsikring på en gamme bruktbil.

Santander tilbyr også lån til andre kjøretøy, for eksempel MC, båt, caravan, AVT og snøscootere. 

Hva sier kundene om Santander?

 Per dags dato har selskapet fått 61 % 5 stjerner på Trustpilot, mens de har 25 % 1-stjerners anmeldelser. totalt får de ikke mer en 2 stjerner i gjennomsnittlig score på grunn av at de har lite anmeldelser mellom 1 og 5 stjerner. Dette tyder på at det er ingen mellomting. Enten så liker du dem, eller så liker du dem ikke. De negative tilbakemeldingene går for det meste ut på fluktuerende renter og et uoversiktlig kundeforhold. 

Fakta om selskapet

  • Globalt Nettverk: Santander Consumer Bank er en del av Banco Santander, en av verdens største banker. Dette gir banken tilgang til et globalt nettverk med over 200 000 ansatte og 150 millioner kunder verden over.
  • Nordisk Tilstedeværelse: Med mer enn 1200 ansatte opererer Santander Consumer Bank i Norge, Sverige, Danmark, og Finland. Dette nordiske fokuset gjør banken til en betydelig aktør i regionen.
    Bilfinansieringsleder: Banken er ledende innen bilfinansiering i Norden og har et tett samarbeid med 5600 forhandlere. Dette gjør det mulig å tilby skreddersydde lån og leasingavtaler til kunder.
  • Variert Bankportefølje: Santander Consumer Bank tilbyr en rekke banktjenester, inkludert bilfinansiering, lån, kredittkort, og spareprodukter. Den varierte porteføljen gir kundene muligheten til å velge finansieringsløsninger som passer deres behov.
  • Moderne og Bærekraftig Tilnærming: Banken fokuserer på å være en moderne aktør i finanssektoren ved å introdusere innovative tjenester som Apple Pay og bilabonnementsordningen SHFT. Samtidig har Santander Consumer Bank et sterkt bærekraftfokus og ble anerkjent som verdens mest bærekraftige bank ifølge Dow Jones Sustainability Index i 2019.

Er Santander Consumer en bra bank?

ut i ra vår test er Santander en bra bank med flere fordeler. Blant annet har de en god sparekonto og fordelaktige kredittkort. På lån kan det være at du får bedre betingelser. Derfor er det bedre å søke til flere banker samtidig gjennom Axo Finans. Da får du tilbyr fra Santander og flere banker i tillegg. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.