Den enkleste metoden er å benytte deg av en låneagent som samarbeider med flere banker. Årsaken til dette er at du slipper å bruke så mye tid på innhente tilbud. Vi skal forklare prosessen til deg nedenfor med fire enkle trinn.

Trinn 1: Få oversikt over alle lån du ønsker å refinansiere

Har du kun ett par lån går det som regel raskt å regne ut den totale summen. Men sliter du med å få oversikt over alle penger du skylder, bør du besøke Gjeldsregisteret i Norge. Da kan du logge deg inn med BankID og få oversikt over gjelden din på få minutter. 

Steg 3: Send inn en søknad

Klikk på lenken "Søk refinansiering på Axo Finans" øverst på denne nettsidene for å gå direkte til søknadsskjemaet. Der skriver du inn ønsket lånebeløp og antall år du trenger for å nedbetale lånet. Deretter fyller du ut personlige opplysninger om deg selv. Men husk å legg ved et notat om hvor mye du skylder andre banker i søknaden, slik at bankene skjønner at dette dreier seg om refinansiering. 

Trinn 2: Oppsummer alle inntekter du har i året

Alle slags inntekter du har teller positivt i din lånesøknad. Er derimot inntekten din over 5 ganger lavere enn ønsket lånebeløp, blir det strakts vanskeligere å få innvilget refinansiering. Regn ut alle faste inntekter og bidrag du får, og eventuelt vurder om du trenger en medlåntaker. 

Steg 4: Velg det beste tilbudet

Etter at du har sendt inn søknaden får du kanskje tilbud fra flere banker. Det er viktig at du sammenligner hva du skal betale per måned i forhold til det du betaler i dag. velg den banken som gir deg lavest effektiv rente, og deretter signerer du lånesøknaden elektronisk på nettet.