Hvor lønnsomt er det å refinansiere?

Dersom du har sikkerhet i bolig, så kan du redusere renteutgiftene dine med mer enn 60 % dersom du refinansierer med sikkerhet i bolig. Den gjennomsnittlige renten i Norge på boliglån er på 5,8 % i følge Renteradar, mens forbrukslån ligger på over 13 %. Rentekostnadene dine vil altså blir dramatisk redusert. 

Er det vanskelig å refinansiere?

Dersom du søker gjennom en låneformidler, tar det som regel ikke mer enn 30 minutter for å sende inn en søknad. Dokumenter du trenger er som regel siste års skattemelding og dine 3 siste lønnsslipper. I tillegg kan det være lurt å ha en oppdatert verdivurdering av boligen dersom banken ikke får stipulert boligverdien på egen hånd. 

Hva er kostnadene for å refinansiere?

Du betaler kun om du akseptere lånet. Etableringsgebyr ligger som regel på rundt 600 til 2000 kroner avhengig av hvor mye du ønsker å låne/refinansiere. Dette etableringsgebyret blir bakt inn in den effektive renten på lånet.  Selv søknaden og å akseptere en låneavtale koster ingenting ekstra når du søker gjennom Axo Finans eller andre låneformidlere i Norge. 

Hvor mange lån kan jeg refinansiere?

Det er ingen begrensing på hvor mange lån, men det er en begrensing på hvor mye sikkerhet du har i bolig. Dersom du har mer lån enn 85 % av boligens verdi, kan du ikke refinansiere all gjeld. Årsaken er at bankene er lovpålagt å ha minst 15 % sikkerhet i boligverdien dersom du ønsker å slå sammen flere lån.