Ja, du er nødt til å søke om et nytt lån for at du skal få innvilget å samle alle lånene dine. Det du må gjøre er å sende inn en søknad, og deretter ta en kredittsjekk samtidig for å få innvilget refinansiering. Dette er lovpålagt for alle som søker nye låneavtaler.
Du kan ta kontakt med banken din for å sjekk om du kan få redusert renten på smålån og gjeld. Men ikke alle banker i Norge tilbyr lån uten sikkerhet. Dersom du har sikkerhet i bolig, kan banken din være villig ti å hjelpe deg med å samle lånene dine.
Den enkleste måten er å bruke låneformidlere som Axo Finans, som samarbeider med flere forskjellige banker. Da er det mer sannsynlig at bankene konkurrerer om å få deg som kunde, og til gjengjeld gir deg en lavere rente som du kan leve med.
Den nominelle renten er kun den fastsatte renten du får på lånet, og tar ikke hensyn til alle gebyrene. Den effektive renten slå sammen både nominell rente og gebyrer som skal betales hver måned. Når du skal sammenligne lånetilbud du får fra Axo Finans, må du se på den effektive renten.
Banker som tilbyr lån har egne kriterier for å gi beste rente. De kan ha forskjellige krav til inntekt, alder og levekostnader som de mener påvirker renten du får. Derfor varierer kostnadene på kredittgjeld mye emr enn på boliglån elelr billån.