Selv om forbrukslån kan være kostbart i forhold til andre lån, er det greit å vite at du kan låne penger uten sikkerhet dersom du virkelig trenger det. Men hva kan du bruke pengene på? Det er ingen kriterier for dette, men det er visse situasjoner som er mer vanlig enn andre for å ta opp et forbrukslån i Norge.

 

Lån til oppussing

Dersom du ikke har muligheten til å låne opp mer penger på boligen, er et forbrukslån et alternativ du kan benytte deg av til oppussing av boligen din. Kanskje du har skader som ikke forsikringen din dekker? Dette er et typisk scenario hvor nordmenn trenger penger på dagen for å fikse.

 

Lån til Bil

Skal du kjøpe en eldre bil uten kaskoforsikring, kan renten du får på forbrukslån være tilnærmet det samme som et billån. Derfor er det mange som søker om dette istedenfor, i og med at låneprosessen er raskere. I tillegg er det mange som låner penger til reparasjon av bil dersom de ikke får dekket kostnadene på forsikringen.

 

Lån til oppstart

Går du rundt med en idé for egen bedrift, men mangler startkapital? Å få et bedriftslån kan være svært vanskelig for oppstartsbedrifter. Et forbrukslån er ofte løsningen for mange gründere i Norge som kanskje ikke trenger mer enn 200 000 kroner eller mer i startkapital for å komme i gang med drømmene sine.

 

Lån til reise

Er det lenge til feriepengene kommer? Tenke deg at du kan få 30 % avslag på en reise dersom du bestiller nå, istedenfor å vente til sommeren. Da kan det faktisk være lurt å ta opp et kortsiktig lån og betale tilbake pengene når du får feriepengene dine. Da betaler du kun litt rente i perioden du sitter med lånet, eller kanskje ikke noe rente i det hele tatt? Vi skal forklare dette nærmere nedenfor.

 

Lån til refinansiering

Har du mye gjeld fra før på kredittkort eller smålån, kan dette tynge økonomien til mange. Derfor er det mye bedre at du søker om å samle lånene dine for å få lavere rente før inkassokravene hoper seg opp. Dette er veldig enkelt hos Axo Finans, og du kan få tilbud på dagen om et forbrukslån som kan dekke alle dine smålån og kredittkort for å bli raskere gjeldsfri.

 

Lån til interiør

Å kjøpe seg bolig koster mye penger, og mange har ikke råd til en stol å sitte i en gang når de er ferdig med kjøpet. Da er det greit å vite at du kan få et lån raskt til å kjøpe inn møbler og interiør som du trenger. Kjøper du inn på tilbud og er nøktern på hvor mye du bruker, kan det også bli lønnsomt dersom du betaler lånet tilbake innen 6 til 12 måneder.